ANP12 feb '12 10:00

Zangeres Whitney Houston (48) overleden

EPA
EPA

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zangeres Whitney Houston is op 48-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar publiciteitsagent Kristen Foster zaterdag bekendgemaakt. Over de doodsoorzaak liet zij zich tegen Amerikaanse media niet uit.

Whitney Houston is bekend van hits als I Will Always Love You en I Wanna Dance With Somebody. Ze speelde ook de hoofdrol in de film The Bodyguard met Kevin Costner. Haar muziek stond in de jaren '80 en '90 wereldwijd hoog in de hitlijsten. Alleen al in de Verenigde Staten verkocht ze meer dan 55 miljoen platen. Ze scoorde daar zeven keer een nummer 1-hit op rij. In totaal gingen 170 miljoen platen over de toonbank.

De zangeres won meerdere Grammy's, belangrijke prijzen in de muzieksector. Ze sleepte ook Emmy's en Billboard Music Awards in de wacht. Ze stond bekend als 'The Voice' (De Stem).

Drugsprobleem

Houston was niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar tumultueuze relatie met Bobby Brown en haar drugsgebruik. Voor haar drugsproblemen werd ze recent nog behandeld. Ze werkte op het moment aan opnamen voor de film Sparkle. Het was voor het eerst dat ze weer aan de slag ging voor een film sinds haar rol in de film The Preacher's Wife uit 1996.

De zangeres werd geboren op 9 augustus 1963. Haar moeder is zangeres Cissy Houston, haar tante is Dionne Warwick. Whitney begon met zingen in de kerk en hield dan ook van gospel. Voordat ze doorbrak, werkte ze als model.

Gerelateerde artikelen