ANP16 feb '12 15:13

Vooruitblik: 'Onzekere tijd divisie Wessanen'

AMSTERDAM (AFN) - Voedingsmiddelenconcern Wessanen heeft in het vierde kwartaal van 2011 een lagere omzet, maar ook een fors kleiner nettoverlies behaald, verwachten analisten. De grootste onzekerheid zit in de Amerikaanse drankendivisie ABC, denkt analist Marco Gulpers van ING. Wessanen publiceert op 23 februari de cijfers over het vierde kwartaal.

In 2011 is er ten opzichte van 2010 wat omzet weggevallen omdat er onderdelen zijn verkocht. ,,Dat is voornamelijk disposal-technisch'', aldus Gulpers. Dat geldt ook voor het vierde kwartaal.

Wat betreft het bedrijfsresultaat wacht de analist op duidelijkheid over de situatie bij ABC. In de zomer kwam Wessanen met een hogere verwachting voor de divisie. Later stelde het concern die weer naar beneden bij. ,,Het is interessant wat het nu wordt. De markt gaat er van uit dat ABC, dat seizoensmatig toch al een zwak vierde kwartaal heeft, nu een 3 miljoen euro lager bedrijfsresultaat zou kunnen boeken.''

ABC zou ook de oorzaak kunnen zijn van het nettoverlies dat analisten verwachten. ,,Ik ga er vanuit dat West-Europa wel goed gaat'', aldus Gulpers. Dat het nettoverlies vele malen kleiner is dan in het vierde kwartaal van 2010, is het gevolg van een grote eenmalige last die Wessanen toen had genomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen