ANP8 aug '12 08:01

AND boekt winst en hogere omzet

ROTTERDAM (AFN) - Digitalekaartenmaker AND International Publishers heeft de omzet in de eerste helft van dit jaar zien stijgen tot 3,4 miljoen euro, van 1,2 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf boekte een winst van 1,9 miljoen euro. Een jaar geleden was dit nog een verlies van 2 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers die woensdag werden gepubliceerd.

AND zei te verwachten dat de omzet over heel 2012 zal stijgen tot minimaal 4,4 miljoen euro. Ook zal dit jaar winstgevend worden afgesloten, aldus het bedrijf.

De onzekerheid blijft echter groot, waarschuwde AND. Dit komt onder meer door de economische omstandigheden en marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten.

De winst over het eerste halfjaar is volgens AND onder meer te danken aan de vorig jaar ingezette reorganisatie om de kosten te drukken. De totale bedrijfskosten zijn met 35 procent afgenomen, aldus topman Hugo van der Linde. De omzet profiteerde van het eind maart afgesloten contract met het Russische Navitel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen