ANP10 feb '12 06:16

Nijpels: Kerkhof aan niet ingeloste beloftes

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - VVD-coryfee Ed Nijpels vindt dat coalitie onder leiding van zijn partijgenoot premier Mark Rutte een ,,kerkhof van niet ingeloste beloftes'' creëert. De oud-partijleider van de liberalen stoort zich aan de ,,symboolwetgeving'' en vindt dat zijn partij te ver opschuift richting de PVV. Dat zegt hij in een vrijdag gepubliceerd interview met het AD.

,,Met een vrij grote groep mensen vind ik dat we te ver opschuiven richting de PVV'', zegt Nijpels in de krant. Hij stoort zich bijvoorbeeld aan de voorgenomen invoering van minimumstraffen, die hij betitelt als symboolwetgeving. ,,Je spreekt wantrouwen uit in de rechterlijke macht. Dat moet je niet doen als je de liberale rechtsstaat wilt verdedigen.'' Volgens Nijpels wekt het kabinet de indruk dat Nederland veiliger wordt, terwijl er in de praktijk eigenlijk niets verandert.

Ook het 'ontmoedigen van de dubbele nationaliteit', de verhoging van de griffierechten en de volgens hem onuitvoerbare plannen voor het immigratiebeleid zijn Nijpels een doorn in het oog.

Gerelateerde artikelen