ANP12 nov '12 08:26

Olympus laat boekhoudschandaal achter zich

TOKIO (AFN) - Het Japanse elektronicaconcern Olympus is goed op weg om het boekhoudschandaal dat vorig jaar naar buiten kwam achter zich te laten. In de eerste helft van het boekjaar 2012/2013 wist het bedrijf een flink verlies om te buigen in een winst. Dat werd duidelijk uit de resultaten die maandag naar buiten werden gebracht.

Olympus, dat camera's en medische apparatuur maakt, boekte een nettowinst van 8 miljard yen (79,1 miljoen euro). Een jaar eerder zette het bedrijf nog een nettoverlies van 32,3 miljard yen in de boeken. Op 8 november vorig jaar gaf het bedrijf toe jarenlang een dubbele boekhouding te hebben gevoerd. Verliezen op beleggingen werden met behulp van acquisities en betalingen aan adviseurs verdoezeld.

Het concern verhoogde donderdag de verwachting voor de nettowinst dit jaar van 7 miljard yen naar 8 miljard yen. De prognoses voor de operationele winst en de omzet gingen echter flink omlaag. Olympus rekent nu op een operationele winst van 38 miljard yen (was 50 miljard yen) en een omzet van 757 miljard yen (was 920 miljard yen).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen