ANP1 jan '12 14:18

Beveiliging ziekenhuis kalmeert patiënten

ENSCHEDE (ANP) - De beveiliging van het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft in de nieuwjaarsnacht de handen vol gehad aan het kalmeren van agressieve patiënten op de spoedeisende hulp. In totaal werden daar 39 mensen behandeld en volgens het ziekenhuis waren er dit jaar opvallend veel patiënten die zich onder invoed van alcohol agressief gedroegen. Een man uit Groenlo is opgenomen omdat hij drie vingers kwijtraakte bij het afsteken van vuurwerk.

In Overijssel en Oost-Gelderland is de jaarwisseling volgens de politie verlopen zoals een drukke uitgaansavond. Tientallen mensen zijn aangehouden, maar nergens was sprake van grote vechtpartijen. Wel is veel illegaal vuurwerk in beslag genomen, waaronder een aantal vuurwerkpistolen die dit jaar kennelijk veel zijn verkocht.

In Twente moest de politie opvallend vaak in actie komen om ruzies in de relationele sfeer te beslechten, aldus een woordvoerder. Zo pakte de politie in Enschede vijf mensen op. Een man mishandelde zijn vrouw en werd daarna door vier anderen zelf in elkaar geslagen. Ook in Enschede sloeg een 37-jarige man een 53-jarige inwoner van Winterswijk buiten westen met een stofzuigerslang.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen