ANP15 feb '12 16:14Aangepast op 15 feb '12 16:58

Leers: meldpunt zou niet mijn initiatief zijn

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) zou niet zijn gekomen met een meldpunt over Midden- en Oost-Europeanen zoals de PVV dit heeft ingesteld. ,,Ik zou dat initiatief zo niet genomen hebben", zei Leers woensdag. Hij gaat ervan uit dat het meldpunt bedoeld is om problemen aan het licht te brengen. ,,Maar deze manier, met een meldpunt, zou niet mijn weg zijn."

Voor overlast kunnen mensen volgens de minister terecht bij gemeente en politie. Hij kan zich voorstellen dat mensen uit Midden- en Oost-Europa zich in de hoek gezet voelen, maar gaat er niet vanuit dat het de PVVdaarom te doen was.

Leers gaat nog naar Polen om daar steun te zoeken voor aanscherping van de eisen voor gezinsmigratie, maar gaat ervan uit daarbij geen last te krijgen van de ophef rond het meldpunt. Verschillende partijen in de Kamer, waaronder regeringspartij CDA, dachten dat de verontwaardiging Leers wel eens zou kunnen opbreken bij zijn lobbywerk. Voor strengere regels voor gezinsmigranten heeft Nederland verandering van een Europese richtlijn nodig.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen