ANP10 mei '12 10:15

'Marktomstandigheden Heijmans als verwacht'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De omschrijving van de marktomstandigheden die bouwbedrijf Heijmans donderdag afgaf, was conform de verwachting van SNS Securities.

,,Zoals verwacht daalde de omzet licht ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011, vooral door de vorstperiode in de eerste maanden van dit jaar'', aldus SNS.

Heijmans zag een verdere verslechtering van de Nederlandse woningmarkt en verkocht in de eerste vier maanden 187 woningen tegen 335 stuks een jaar eerder. ,,Dat is een veel scherpere daling dan bij BAM'', stelde SNS. BAM zag de woningverkoop dalen van 662 stuks naar 619 stuks.

Break even

Heijmans verwacht in de buurt te komen van break-even in de eerste helft van dit jaar en is positiever ten aanzien van de tweede helft van het jaar. ,,Wij gaan uit van een ebit van 20 miljoen euro in 2012, maar dat kan te optimistisch blijken'', denkt SNS.

SNS verwacht de eigen ramingen enigszins te moeten bijstellen, maar handhaaft het 'reduce'-advies. Heijmans noteerde rond 10.00 uur 1,8 procent lager op 6,45 euro, terwijl de MidKap-index 0,2 procent steeg tot 491,39 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen