ANP17 dec '12 09:17

Kerstvakantie blijft populair ondanks crisis

Vakantiepret in Schoorl. ANP
Vakantiepret in Schoorl. ANP

DEN HAAG (ANP) - Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode, verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

De helft viert kerstvakantie in eigen land, de andere helft gaat naar het buitenland voor een vakantie. De kerstvakantie is dit jaar van 22 december 2012 tot en met 6 januari 2013.

Het aantal vakanties in eigen land blijft gelijk aan vorig jaar, maar de bestedingen staan wel onder druk. Aan de ene kant is en blijft vakantie belangrijk voor de Nederlander en blijven we eropuit gaan. Aan de andere kant houdt de consument de hand op de knip en houdt hij aanbiedingen scherp in de gaten, aldus het NBTC. De organisatie verwacht dit jaar dan ook veel last minute boekingen.

Vakantiebungalow

Ruim de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een vakantiebungalow. Ongeveer een kwart kiest in Nederland voor een hotelvakantie.

Zo’n 400.000 Nederlanders gaan voor een kerstvakantie naar het buitenland. Ook dat aantal is gelijk aan vorig jaar. Duitsland blijft de populairste buitenlandbestemming voor een vakantie tijdens de kerstperiode. Een kwart van de buitenlandse vakanties wordt bij onze oosterburen doorgebracht. Op de tweede en derde plaats staan België en Oostenrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen