ANP6 apr '12 08:10Aangepast op 6 apr '12 08:32

Van Nistelrooij uit beeld voor EK

Van Nistelrooij (archiefbeeld maart 2011). ANP
Van Nistelrooij (archiefbeeld maart 2011). ANP

ROTTERDAM (ANP) - Ruud van Nistelrooij hoeft niet meer te rekenen op deelname aan het EK voetbal komende zomer. Bondscoach Bert van Marwijk heeft de spits van Malaga gebeld om te melden dat hij niet in de selectie van Oranje zal worden opgenomen. Dat meldt AD Sportwereld vrijdag.

,,Ik heb hem gebeld dat ik niet meer op hem reken voor Polen en Oekraïne. Dat was een week of vier geleden. Ik wilde Ruud tijdig op de hoogte brengen, want bij een speler met zijn staat van dienst moet je daar niet in mei mee aankomen'', aldus Van Marwijk in de krant.

Van Nistelrooij speelde zijn laatste interland op 29 maart van het vorige jaar tegen Hongarije. De oud-speler van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid kan leven met het besluit. ,,Ik vond het wel begrijpelijk toen hij meedeelde dat het voorbij is'', liet hij weten aan AD Sportwereld. ,,Ik ben fit genoeg, kan in feite alles spelen, maar sta bij Malaga niet in de basis, zo is het ook. Dan wordt het moeilijk om je ambities voor het Nederlands elftal te houden.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen