ANP4 apr '12 06:29

TKH wil Augusta overnemen

HAAKSBERGEN (AFN) - Technologiebedrijf TKH wil zijn in Duitsland genoteerde branchegenoot Augusta Technologie overnemen. Dat maakte de onderneming dinsdagavond laat bekend.

TKH biedt 21 euro in contanten per aandeel voor Augusta, wat neerkomt op een overnamesom van 161 miljoen euro. Het bod biedt een premie van 17 procent ten opzichte van de slotkoers van Augusta op 3 april.

Het bod wordt gesteund door een aantal grootaandeelhouders van Augusta met een gezamenlijk belang van circa 28 procent, die hebben toegezegd hun stukken aan te melden.

Goedkeuring

TKH zal het bod gestand doen wanneer minstens 75 procent van het aandelenkapitaal is aangemeld en wanneer er goedkeuring is gekregen van mededingingsautoriteiten. De financiering is door TKH veiliggesteld.

Augusta is de holding van een groep ondernemingen, gericht op de vision-technologiemarkten, met name op het gebied van digitale camera-oplossingen en optische sensoren.

De groep heeft 481 werknemers in dienst, het hoofdkantoor in München en vestigingen in Europa, Azië, de Verenigde Staten en Canada. In het boekjaar 2011 bedroeg de omzet 101,3 miljoen euro en het bedrijfsresultaat (Ebitda) 17,9 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen