ANP28 aug '12 10:14

Staking cabinepersoneel dreigt bij Lufthansa

FRANKFURT (AFN) - Een staking van het cabinepersoneel bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa lijkt onafwendbaar geworden, nu de onderhandelingen over een betere cao zijn mislukt. UFO, de vakbond voor stewards en stewardessen, had al gezegd een staking uit te zullen roepen als die onderhandelingen geen succes zouden hebben.

De vakbond houdt later op de dag een persconferentie. De staking wordt waarschijnlijk georganiseerd aan het einde van de zomervakantie. De grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland telt circa 19.000 cabinewerknemers. Volgens Lufthansa was er toenadering, maar konden de partijen het niet eens worden over belangrijke punten.

De onderhandelingen over een nieuwe cao duren al een jaar. Het cabinepersoneel wil 5 procent loonsverhoging, na 3 jaar lang op de nullijn te zijn gehouden. Ook willen de stewards en stewardessen dat de inzet van tijdelijke krachten wordt beperkt. De eisen van het cabinepersoneel staan haaks op het voornemen van Lufthansa om de kosten fors terug te dringen.

Gerelateerde artikelen