ANP13 feb '12 15:05

'Wall Street begint met winst'

NEW YORK (AFN) - In New York zullen de beurzen maandag naar verwachting met winsten beginnen. De Amerikaanse beurzen volgen daarmee Europa, waar positief wordt gereageerd op de instemming van het Griekse parlement met de extra maatregelen die waren vereist voor nieuwe leningen aan het noodlijdende land.

Op macro-economisch vlak staan er maandag geen belangrijke publicaties op het programma waar de handel richting aan kan ontlenen. Ook aan het bedrijvenfront is het nieuws schaars en staan er geen kwartaalcijfers van toonaangevende bedrijven op de agenda.

Wel diende het vastgoedfonds dat eigenaar is van het wereldberoemde Empire State Building in New York maandag een aanvraag in voor een beursgang. Empire State Realty Trust wil met de gang naar de beurs in New York tot 1 miljard dollar (755 miljoen euro) ophalen.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,6 procent voor de Amerikaanse beurzen. Vrijdag waren beleggers nog teleurgesteld over het uitstellen van het besluit over verdere financiële steun aan Griekenland. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,8 procent in.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen