ANP21 nov '12 11:20

Bomaanslag op bus in Tel Aviv

EPA
EPA

TEL-AVIV (ANP) - Bij een terroristische aanslag op een bus in de Israëlische kustplaats Tel Aviv zijn zeker tien gewonden gevallen. Drie van hen zijn er ernstig aan toe, meldden hulpverleners.

In de bus was een explosie en verscheidene media toonden het wrak van de bus in het centrum van de stad. Het is niet bekend om wat voor bomexplosie het gaat. De ontploffing deed zich voor toen de bus op de drukke Shaul Hamelechstraat reed aan de oostkant van het centrum van de stad. Er zou nog een bom in het wrak zijn aangetroffen die niet is ontploft.

De aanslag valt samen met de nieuwe escalatie van geweld rond de vrijwel belegerde Palestijnse kuststrook van Gaza. Daar zijn meer dan 140 doden en 1000 gewonden gevallen bij Israëlische luchtaanvallen sinds afgelopen woensdag. Palestijnse raketten veroorzaakten in deze periode in Israël vijf doden en circa 40 gewonden (de slachtoffers van de busexplosie van woensdag niet meegerekend).

De Islamitische Verzetsbeweging Hamas heeft inmiddels vanuit de Gazastrook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bomaanslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen