ANP26 jan '12 12:18

Wilhelm en Cammaert in HEMA de musical

Wimie Wilhelm (archieffoto, september 2000). KIPPA
Wimie Wilhelm (archieffoto, september 2000). KIPPA

AMSTERDAM (ANP) - Acteurs Wimie Wilhelm, Thomas Cammaert en Joep Onderdelinden gaan rollen vertolken in de voorstelling HEMA de musical, die volgend seizoen in de theaters te zien is. Dat heeft Bos Theaterproducties donderdag bekendgemaakt.

Andere rollen zijn voor Annelotte van Aarst, Maaike Martens, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke en Sytske van der Ster. Het verhaal speelt zich af in een vestiging van de HEMA, waarin een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving te vinden is. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en problemen. Alles verandert echter als op een dag een nieuwe, Spaanstalige stagiaire aan het team wordt toegevoegd, die hoopt dankzij haar nieuwe baantje goed in te burgeren in de Nederlandse samenleving.

De voorstelling is geschreven door scenariste Tamara Bos, die eerder verantwoordelijk was voor filmhits als Minoes en Het Paard van Sinterklaas. De regie is in handen van Saskia Huybrechtse.

HEMA de musical gaat in oktober in première en is daarna tot half 2013 in theaters in heel Nederland te zien. De HEMA is ook bij de ontwikkeling van de nieuwe musical betrokken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen