ANP8 aug '12 12:15Aangepast op 8 aug '12 13:00

Bank of England verlaagt groeiverwachting

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - De Bank of England (BoE) heeft zijn verwachtingen voor de groei van de Britse economie op de korte en middellange termijn naar beneden bijgesteld. Dat maakte de centrale bank woensdag bekend.

De BoE gaat er nu van uit dat de Britse economie dit jaar nauwelijks groeit, waar in mei nog werd uitgegaan van een groei met bijna 1 procent. Over 2 jaar ligt de groei naar verwachting rond de 2 procent per jaar. Eerder was dat circa 2,6 procent.

De eurocrisis is volgens de BoE de belangrijkste bedreiging voor de Britse economie, die sinds eind 2011 in een recessie verkeert. De crisis laat mogelijk diepere sporen na dan eerder werd gedacht. ,,De vooruitzichten voor de Britse groei blijven ongebruikelijk onzeker'', aldus de BoE.

Over eventuele nieuwe stimuleringsmaatregelen liet de centrale bank weinig los. President Mervyn King zei dat hij er geen voorstander van is de rente te verlagen, omdat verzekeraars en pensioenfondsen daar last van kunnen krijgen. Hij sloot niet uit dat de BoE opnieuw extra geld in de markt pompt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen