ANP26 mrt '12 12:42

'Gifmengers willen aanslag Olympische Spelen'

LONDEN (ANP) - Terroristische gifmengers overwegen aanslagen te plegen op de Olympische Spelen die eind juli in Londen beginnen. Dat berichtte maandag de Britse krant The Sun naar aanleiding van mededelingen op internet. Volgens de Britse sensatiekrant plaatsen figuren die zich tot het netwerk al-Qaeda rekenen, instructies op internet om tot gifaanvallen over te gaan.

Een website bevordert volgens The Sun aanslagen met cyanide tijdens de spelen. Daarvoor zijn behalve cyanide goede handschoenen en huidcrème nodig. Het gif wordt sneller in de huid van het slachtoffer opgenomen vermengd met crème. De krant meldde dat het onder een valse identiteit toegang wist te krijgen tot de website waar ongeveer 17.000 internetters contacten onderhouden.

De chef van de Britse geheime dienst MI5 heeft afgelopen week de Britse regering ingelicht over eventuele dreigingen bij de spelen. Het voornaamste olympische complex in Londen wordt beschermd met de grootste veiligheidsoperatie in vredestijd ooit op de Britse eilanden. Het luchtruim wordt bijvoorbeeld met luchtdoelraketten bewaakt.

Maar veiligheidsfunctionarissen zijn nog bezorgd over de beveiliging van plaatsen elders, zoals de plaatsen waar wordt geroeid (Eton Dorney), gefietst (Brands Hatch) of gezeild (Weymouth).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen