ANP27 mrt '12 09:32

Shell evacueert deel personeel Noordzee

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - Olieconcern Shell heeft uit voorzorg een deel van het personeel op het olie- en gasproductieplatform Shearwater in de Noordzee geëvacueerd. Shell heeft ook het nabijgelegen Noble Hans Deulplatform deels ontruimd. Dat werd dinsdag bekendgemaakt.

In totaal werden 85 personen, behorend tot het niet-essentiële personeel, van het platform gehaald. De evacuatie volgt op het gaslek bij het booreiland Elgin Franklin van het Franse Total. De twee platformen bevinden zich meer dan 7 kilometer uit elkaar.

Het Shearwaterplatform van Shell bevindt zich 225 kilometer ten oosten van Aberdeen. De productie gaat nog door. De werkzaamheden op het Noble Hans Deulplatform zijn stilgelegd, aldus Shell.

Dichte wolk

Van het booreiland Elgin zijn zondag alle 238 werknemers geëvacueerd. Door het gaslek ontstond een dichte wolk die was waar te nemen vanaf andere booreilanden. Volgens Total is het gaslek nog niet gedicht en is het nog onzeker wanneer en hoe het lek moet worden aangepakt. Total vliegt experts in om te helpen met het dichten van het lek.

In een straal van 3 kilometer rond het Elginplatform mogen geen schepen komen. Ook vliegtuigen moeten uit de buurt blijven. Er worden wel verkenningsvluchten uitgevoerd om de omvang van de lekkage te bepalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen