ANP10 aug '12 13:55Aangepast op 10 aug '12 18:27

Jacht op serieverkrachter op Franse campings

SAINT-DIDIER-SOUS-AUBENAS (ANP) - De Franse politie maakt jacht op een vermoedelijke serieverkrachter van jonge meisjes in de Ardèche. Eén van de slachtoffers was een 11-jarig Nederlands meisje. Dat heeft het Nederlands ministerie van Buitenlands Zaken in Den Haag vrijdag bevestigd. Het meisje is inmiddels teruggekeerd in Nederland. Het ministerie doet verder geen mededelingen over de zaak.

Aanleiding voor het grootscheepse politieonderzoek is de verkrachting woensdag van een 11-jarig Frans meisje. Zij werd belaagd toen ze woensdagochtend vroeg lag te slapen op een kampeerplaats in Saint-Didier-sous-Aubenas in Midden-Frankrijk, aldus de politie.

Agenten leggen nu een verband met andere seksuele incidenten van de laatste tijd. In totaal zijn zeven meisjes in de leeftijd van 7 tot 12 jaar aangevallen.

De verdachte zou circa 40 jaar zijn. Meerdere campings hebben inmiddels nachtbewakers aangenomen wegens de incidenten. De politie heeft een compositiefoto verspreid van de vermoedelijke dader, zo meldden de lokale media vrijdag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen