ANP3 apr '12 19:40Aangepast op 4 apr '12 22:23

Wall Street doet stapje terug

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York gingen woensdag voor de tweede dag op rij omlaag, ondanks een positief banenrapport. De Amerikaanse beurzen werden meegetrokken door de zeer negatieve stemming in Europa. Zorgen over de Europese schuldencrisis staken weer de kop op na een tegenvallende Spaanse obligatieveiling.

De Dow-Jonesindex sloot 1 procent (124,80 punten) lager op 13.074,75 punten. De S&P 500 daalde eveneens 1 procent (14,42 punten) tot 1398,96 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,5 procent (45,48 punten) tot 3068,09 punten.

Dinsdag gingen de Amerikaanse beurzen al onderuit nadat aan het einde van de handel de Federal Reserve de jongste notulen naar buiten bracht. Daaruit bleek dat het stelsel van centrale banken weinig voelt voor extra steunmaatregelen voor de economie. Woensdag galmde het bericht van de Fed nog na op Wall Street.

Loonstrookverwerker ADP

Loonstrookverwerker ADP maakte woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in maart met 209.000 banen is gegroeid. De groei was sterker dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Die meldt vrijdag hoe de werkgelegenheid in de Amerikaanse economie zich vorige maand heeft ontwikkeld.

Op macro-economisch vlak werd woensdag ook de inkoopmanagersindex van de dienstensector van onderzoeksbureau ISM bekendgemaakt. Het cijfer wees op een groei van de sector in maart, maar een minder sterke groei dan in februari.

Pauze

,,De markt heeft gezocht naar een reden om een pauze in te lassen. Dat verklaart een groot deel van de markt vandaag'', zei een handelaar tegen persbureau Reuters.

Internetconcern Yahoo maakte woensdag bekend dat 2000 medewerkers hun baan verliezen, 14 procent van het werknemersbestand. Yahoo heeft de afgelopen jaren marktaandeel verloren aan rivalen als Google en Facebook. Het aandeel ging 0,6 procent omhoog na het nieuws.

SanDisk

De maker van geheugenkaarten SanDisk daalde ruim 11 procent, na een waarschuwing dat de omzet en marges getroffen kunnen worden door zwakke vraag van makers van mobiele telefoons. Ook andere chipgerelateerde bedrijven gingen daarop onderuit.

McDonald's daalde 1,9 procent, nadat Goldman Sachs de fastfoodketen van zijn favorietenlijst had gehaald.

Amerikaanse olie daalde 1,9 procent tot 102,07 dollar per vat. Brentolie verloor 1,8 procent tot 122,64 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,3140, ten opzichte van 1,3130 dollar ten tijde van het slot van de Europese beurzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen