ANP22 aug '12 15:08

'Lagere opening Wall Street'

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York zullen woensdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden vrijgegeven. Mogelijk dat daarin aanwijzingen worden gegeven over een mogelijke nieuwe steunronde van de Fed.

Daarnaast wordt uitgekeken naar de verkopen van bestaande woningen in de Verenigde Staten. Het huizencijfer over juli wordt een halfuur na opening van de beurs gepubliceerd.

Goed nieuws over de Amerikaanse huizenmarkt kwam voorbeurs van Toll Brothers. De grootste bouwer van luxewoningen in de Verenigde Staten boekte in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet dan verwacht. Het aandeel klimt 3 procent in de voorbeurshandel.

Dell

Het aandeel Dell zakt daarentegen 5 procent. De Amerikaanse computerfabrikant boekte in het tweede kwartaal minder omzet en winst dan een jaar eerder. Door de verslechterende economische omstandigheden en scherpe concurrentie verdiende het bedrijf minder aan de verkoop van computers. Ook verlaagde Dell de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. Dinsdag deden de aandelenbeurzen in New York een stapje terug na de gestage opmars van de afgelopen weken. De Dow-Jonesindex sloot 0,5 procent lager op 13.203,58 punten.

Gerelateerde artikelen