ANP7 aug '12 13:40Aangepast op 7 aug '12 15:57

Concurrentie voor Heineken in slag om APB

SINGAPORE (AFN) - Heineken heeft concurrentie gekregen in zijn jacht op de belangen van Fraser & Neave (F&N) in de Aziatische brouwer Asia Pacific Breweries (APB). De Thaise onderneming Kindest Place Group (KPG) bood dinsdag 55 Singapore dollar per aandeel voor een belang van 7,3 procent in de brouwer van het in Azië zeer populaire Tiger Beer.

Heineken bereikte vorige week overeenstemming met F&N over de overname van het totale belang van 39,7 procent van F&N in APB voor 50 Singapore dollar per aandeel. Daarmee zou de totale overnamesom uitkomen op ongeveer 3,3 miljard euro.

Heineken gaf in een reactie aan overtuigd te blijven van zijn eigen bod op APB. ,,Wij zijn ervan overtuigd dat ons bod rijker is en meer waarde biedt voor aandeelhouders'', stelde de woordvoerder. Hij gaf verder aan dat Heineken in onderhandeling blijft met F&N. Op de vraag of Heineken al met F&N heeft gepraat over het bod van KPG gaf hij geen commentaar.

Middaghandel

Beleggers reageerden negatief op de concurrentie voor Heineken. In de middaghandel stond het aandeel bijna 3 procent in de min op 44,23 euro.

KPG is eigendom van Chotiphat Bijananda, de schoonzoon van de Thaise miljardair Charoen Sirivadhanabhakdi. Onlangs werd een belang van 8,5 procent in APB door een Singaporese bank verkocht aan bedrijven die zijn gelinkt aan diens concern Thai Beverage. Analisten zagen die zet als een aanval op de brouwerij en de grip van Heineken op de Zuidoost-Aziatische regio.

F&N noemde het bod van KPG dinsdag ongevraagd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen