ANP28 mrt '12 12:44Aangepast op 28 mrt '12 13:57

Ajax wil tijdelijke commissarissen

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft de ondernemingskamer van de rechtbank verzocht om een aantal tijdelijke commissarissen te benoemen. Dat maakte de Amsterdamse voetbalclub woensdag bekend.

Als de ondernemingskamer de komende weken akkoord gaat met het verzoek, is het de bedoeling dat ook de drie overgebleven commissarissen plaatsmaken. De nieuwe bestuursraad van Ajax, die dinsdagavond voor het eerst bij elkaar kwam, kan dan overgaan tot de benoeming van de definitieve toezichthouders voor de huidige nummer 2 van de eredivisie.

De huidige raad van commissarissen bestaat na het vertrek van Steven ten Have en Paul Römer afgelopen maandag nog uit Johan Cruijff, Edgar Davids en Marjan Olfers. Zij hebben al aangeven dat ze ook plaatsmaken als er geschikte opvolgers zijn gevonden.

De nieuwe bestuursraad van Ajax, onder leiding van voorzitter Hennie Henrichs, laat weten dat ze geschikte kandidaten voor de raad van commissarissen hebben gevonden. Henrichs wil niet bevestigen dat Leo van Wijk (oud-topman KLM) en oud-speler Theo van Duivenbode in de nieuwe raad van commissarissen willen plaatsnemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen