ANP13 dec '12 10:20Aangepast op 13 dec '12 10:48

Merkel verwelkomt Europees akkoord

BERLIJN (AFN) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft donderdag het Europese akkoord over een toezichthouder op de bankensector verwelkomd. Ze zei dat hiermee tegemoet is gekomen aan de Duitse wensen.

,,Het belang van het akkoord van afgelopen nacht kan niet hoog genoeg gewaardeerd worden'', zei ze tegen de Bondsdag, het Duitse parlement. ,,We zullen een duidelijke scheiding hebben tussen de verantwoordelijkheden voor monetair beleid en het bankentoezicht'', voegde ze toe. Duitsland maakte zich zorgen over een mogelijk belangenconflict dat binnen de ECB zou kunnen ontstaan.

Merkel sprak verder de hoop uit dat de eurolanden donderdag zullen besluiten het volgende deel van de beloofde noodleningen aan Griekenland uit te keren. ,,Iedereen die op de hoogte is van de omstandigheden in Griekenland weet dat het heel hard nodig is'', stelde ze.

Griekenland maakte woensdag bekend dat de poging om een deel van de eigen schulden tegen gereduceerde tarieven op te kopen is geslaagd. Die operatie moet de Griekse staatsschuld met zo'n 20 miljard euro verlagen en gold als voorwaarde voor de verdere verstrekking van noodleningen aan het Zuid-Europese land.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen