ANP15 aug '12 03:49Aangepast op 15 aug '12 22:51

Automobilist werd door onbekende beschoten

ANP
ANP

SCHIEDAM (ANP) - De 18-jarige automobilist die in de nacht van dinsdag op woensdag in Schiedam werd beschoten toen hij bij een verkeerslicht stond te wachten en de man die de schoten loste, zijn geen bekenden van elkaar. Tot die conclusie komt de politie. Wat het motief van de 25-jarige verdachte is zal uit verder onderzoek en verhoor moeten blijken, liet de politie woensdagavond weten.

De schietpartij had plaats op de 's-Gravelandseweg, ter hoogte van de afrit naar de A20. De 18-jarige Rotterdammer, stond rond half 3 voor een stoplicht te wachten toen iemand uit de bosjes kwam en op zijn auto afliep. De automobilist vertrouwde het niet en reed weg. Toen hij dat deed, begon de belager op hem te schieten. Daardoor sneuvelden ruiten van de auto. De bestuurder raakte lichtgewond door rondvliegende glassplinters.

De man belde even verderop 112 waarna agenten begonnen aan een onderzoek in de omgeving. In de bosjes troffen ze de verdachte aan die zich pas overgaf nadat agenten hun wapen hadden getrokken. In de buurt van de man werd een automatisch wapen gevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen