ANP10 mei '12 14:09Aangepast op 10 mei '12 14:42

Boskalis voert omzet op

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een licht hogere omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Boskalis stelde dat er ook in de afgelopen maanden sprake was van uitdagende marktomstandigheden met aanhoudende druk op de omzet en de marges. Desondanks stegen, naast de omzet, ook de orderportefeuille en de gemiddelde bezetting van de grote schepen. Het bedrijf had aan het eind van het eerste kwartaal voor 3,55 miljard euro aan opdrachten in de boeken staan. Eind 2011 was de waarde van de werkvoorraad 3,49 miljard euro.

Het bedrijf ziet voor de korte termijn een stagnatie in de vraag en margedruk in een aantal markten. Tegelijkertijd ontwikkelen klanten in meerdere regio's in de wereld initiatieven voor nieuwe, en veelal ook omvangrijke maritieme infrastructuurprojecten. ,,Dit geldt in het bijzonder voor energie- en grondstoffengerelateerde projecten in Zuid-Amerika, West-Afrika en Australazië.''

Offshoremarkt

De ontwikkelingen in de offshoremarkt zijn van belang voor een substantieel deel van de activiteiten van Boskalis. Het bedrijf voorziet, in het verlengde van de vraag naar en aanleg van nieuwe olie- en lng import- enexportterminals, groei van de terminaldivisie Smit Lamnalco. Verder zijn de onderdelen transport, heavy lift en subsea voor een groot deel afhankelijk van het aantrekken van de vraag vanuit de energiemarkten, in het bijzonder de markten in Noordwest-Europa, Brazilië en Zuidoost-Azië. Boskalis is positief gestemd over de ontwikkelingen in de offshoremarkt op de middellange termijn.

Het bedrijf gaf geen concrete prognose voor de resultaten dit jaar. Wel herhaalde het bedrijf dat de winst van 2011, 254 miljoen euro, dit jaar niet zal worden geëvenaard. Boskalis verwacht dat het marktbeeld in de resterende maanden van dit jaar niet ingrijpend zal veranderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen