ANP25 apr '12 05:14

Cito-toets iets beter gemaakt in grote steden

ANP
ANP

ARNHEM (ANP) - Kinderen uit groep 8 van basisscholen in de vier grote steden hebben dit jaar de Cito-toets gemiddeld iets beter gemaakt dan vorig jaar. Toch blijven ze nog steeds achter bij het landelijk gemiddelde.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de Cito-toets die woensdag naar buiten wordt gebracht. Begin maart werd de voorlopige uitslag al bekendgemaakt, maar toen waren de resultaten nog niet meegenomen van leerlingen die door omstandigheden de toets later moesten maken.

Het landelijke gemiddelde was een uitslag van 535,5 punten, een score waar havo als vervolgopleiding het best bij past. Die uitslag is precies hetzelfde als in 2011. De scholieren uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht haalden een gemiddelde score van 533,8 punten tegenover 533,7 in 2011.

Het ministerie van Onderwijs was van plan om vanaf volgend jaar de toets voor de laatste klas van de basisschool verplicht te maken voor alle scholen en later in het jaar af te nemen. Maar doordat het kabinet nu is gevallen, komt alles weer op losse schroeven te staan. ,,Gezien de onzekere politieke situatie op dit moment, gaat Cito er vooralsnog vanuit dat de Eindtoets Basisonderwijs plaatsvindt op 5, 6 en 7 februari 2013’’, zo schrijft het bedrijf dat de toetsen maakt, in een verklaring.

Gerelateerde artikelen