ANP20 aug '12 12:01Aangepast op 20 aug '12 14:38

Omzet mobiele markt 3,1 procent lager

ANP
ANP

HOUTEN (AFN) - De sector van de mobiele telefonie in Nederland heeft in het tweede kwartaal een omzet gehaald van 1,48 miljard euro. Dat is een daling van 3,1 procent vergeleken bij dezelfde periode vorig jaar. Onderzoeksbureau Telecompaper heeft dat maandag bekendgemaakt.

Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar lag de omzet 2 procent hoger. Het tweede kwartaal is doorgaans beter dan het eerste, maar dit jaar bedroeg de groei van eerste naar tweede kwartaal maar ongeveer de helft van die van vorig jaar, aldus Telecompaper.

De omzetdaling vergeleken met vorig jaar was vooral het gevolg van minder inkomsten uit spraakdiensten. Sms en dataverkeer zorgen nu voor 40 procent van de totale mobiele omzet, maar deze diensten groeien niet snel genoeg om de daling bij de spraakdiensten te compenseren.

De grootste omzetdaling in het tweede kwartaal deed zich voor bij KPN (min 5 procent). KPN zag hierdoor zijn marktaandeel afnemen met 1 procent. Bij T-Mobile en Vodafone was de omzetdaling kleiner. Zij zagen hun marktaandeel stijgen met respectievelijk 0,6 en 0,4 procent.

Gerelateerde artikelen