ANP1 jan '12 09:35Aangepast op 1 jan '12 11:52

Geslaagde rentree Clijsters

EPA
EPA

BRISBANE (ANP) - De Belgische Kim Clijsters heeft zondag een geslaagde rentree gemaakt op de tennisbaan. De voormalige nummer 1 van de wereld was in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Brisbane te sterk voor de Roemeense Simona Halep: 6-1 6-4.

Clijsters (28) kwam het afgelopen half jaar vanwege fysieke problemen nauwelijks in actie. In augustus probeerde de Vlaamse het even in Toronto, maar daar moest ze al in de eerste ronde opgeven. Clijsters verdedigt later deze maand haar titel op de Australian Open. ,,Het is belangrijk om hier in Brisbane wedstrijdritme op te doen'', aldus de Belgische tennisster.

De Italiaanse Francesca Schiavone, als derde geplaatst, zag haar tegenstandster Ksenia Pervak uit Kazachstan al in de eerste set opgeven bij een stand van 4-4. Het Tsjechische onderonsje tussen Iveta Benesova en Lucie Safarova eindigde in het voordeel van Benesova: 2-6 7-5 7-5.

Bij de mannen bereikte de als derde geplaatste Aleksandr Dolgopolov uit Oekraïne de tweede ronde in Brisbane door de Colombiaan Alejandro Falla te verslaan: 7-6 (3) 6-2.

Gerelateerde artikelen