ANP7 sep '12 05:32

24-uursstaking verlamt Lufthansa

EPA
EPA

FRANKFURT (ANP) - Een 24-uursstaking van cabinepersoneel houdt vrijdag een groot deel van de toestellen van Lufthansa aan de grond. De Duitse luchtvaartmaatschappij schrapte donderdag alvast bijna 1000 van de 1800 geplande vluchten, waaronder 16 vluchten van en naar Schiphol.

De Nederlandse luchthaven verwacht geen noemenswaardige problemen te ondervinden van de staking van de Duitse stewardessen en stewards, omdat die vooraf was aangekondigd. Reizigers hebben zich er daardoor op kunnen voorbereiden.

NS Hispeed houdt de zaak scherp in de gaten, maar het spoorbedrijf gaat er niet vanuit dat de internationale treinen naar Duitsland overvol raken.

Loonconflict

De Duitse spoorwegen zetten vrijdag alle beschikbare treinen in om passagiers van Lufthansa te vervoeren. Onder de geschrapte vluchten zijn veel binnenlandse.

Het cabinepersoneel van Lufthansa vecht een loonconflict uit met de werkgever. De actievoerders eisen een loonsverhoging van 5 procent en beperking van de inzet van tijdelijk personeel. De directie biedt een loonsverhoging van 3,5 procent.

Aan de 24-uursstaking gingen kortere werkonderbrekingen vooraf.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen