ANP3 mei '12 15:12

'Wall Street begint met winst'

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met winst. Een sterker dan verwachte afname van het aantal uitkeringsaanvragen zorgt voor enige optimisme. Beleggers wachten nog op de inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse dienstensector, die een half uur na opening wordt vrijgegeven.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten is uitgekomen op 365.000. Economen hadden gerekend op 380.000 aanvragen. Daarnaast bleek dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal conform verwachting met 0,5 procent is gedaald. De arbeidskosten stegen met 2 procent, terwijl was gerekend op een toename met 2,8 procent.

Aan het bedrijvenfront maakte General Motors (GM) de kwartaalcijfers bekend. De Amerikaanse autobouwer heeft de winst in het eerste kwartaal sterk zien zakken, naar 1 miljard dollar (ruim 760 miljoen euro). Dat was een jaar geleden ruim 3 miljard dollar. De oorzaak lag vooral in de gevolgen van de economische crisis in eurozone.

Operationele winst

Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Sara Lee zag de winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar ook hard dalen. De operationele winst kwam uit op 38 miljoen dollar, tegen 124 miljoen dollar een jaar eerder.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York sloten woensdag gemengd, na een tegenvallend banenrapport van loonstrookverwerker ADP. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent lager op 13.268,57 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot 0,3 procent hoger op 3059,85 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen