ANP5 apr '12 14:20

CDA wil aanpassing Blankenburgtunnel

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Het CDA ziet de aanleg van de Blankenburgtunnel ten westen van Rotterdam niet zitten, zolang de plannen niet worden aangepast. De christendemocraten willen dat de tunnel 600 meter langer wordt, zodat deze ,,op een fatsoenlijke manier wordt ingepast in de omgeving'' en geheel onder de grond komt te liggen.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft de steun van het CDA nodig om de Blankenburgtunnel aan te kunnen leggen. Zij geeft de voorkeur aan dit traject, dat tussen Vlaardingen en Maassluis komt te liggen, boven de aanleg van de Oranjetunnel, die iets westelijker moet worden aangelegd.

Ook het CDA vindt de Blankenburgtunnel de verstandigste keuze, maar wil dat er wel wat wordt gedaan aan de nadelige gevolgen die de aanleg heeft voor de natuur, de leefomgeving en de recreatie in het gebied. Om de tunnel aan te passen is volgens het CDA 80 miljoen euro extra nodig. ,,We willen niet dat de mensen die in het gebied wonen zo'n groot deel van de rekening betalen'', aldus CDA-Kamerlid Sander de Rouwe.

De aanleg van de Blankenburgtunnel gaat volgens de minister circa 1 miljard euro kosten. Voor de Oranjetunnel zou 1,4 miljard euro neergeteld moeten worden. Automobilisten moeten tol gaan betalen voor het gebruik van de tunnel waarvoor wordt gekozen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen