ANP23 apr '12 10:46Aangepast op 23 apr '12 15:08

Verscherpt toezicht KPN om overheidscontract

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Telecomtoezichthouder Opta heeft KPN eind vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld vanwege de overtredingen van het bedrijf bij de aanbesteding voor overheidstelefonie. Dat zei vicevoorzitter Mark de Jong van Opta maandag bij de presentatie van het jaarverslag van de toezichthouder.

Eerder mocht Opta hierover geen concrete uitspraken doen, vanwege een lopende rechtszaak met KPN. Het was al wel bekend dat KPN in 2010 regels had overtreden bij het binnenhalen een aanbesteding voor vaste telefonie van de overheid. Vorige week werd bekend dat de opdracht, met een geschatte waarde van zo'n 120 miljoen euro, nu naar Tele2 gaat.

,,Voor KPN zal sterke tarievenregulering blijven gelden'', zei De Jong.

Opheffing

Volgens Opta is KPN nu aan zet. Het bedrijf zal het vertrouwen van de toezichthouder moeten herwinnen door in zijn gedrag te laten zien dat het de regels beter wil naleven. Een eventueel besluit over opheffing van het verscherpte toezicht verwacht Opta niet voor het einde van het jaar. ,,En de kans dat het nog veel langer duurt, is aanzienlijk'', aldus De Jong.

KPN zegt hard te werken zodat het verscherpte toezicht aan het einde van het jaar kan worden opgeheven. ,,We hebben maatregelen genomen om het complianceprogramma voor medewerkers van hoog tot laag verder te verbeteren. Die maatregelen moeten dit jaar effect hebben'', aldus het bedrijf in een verklaring.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen