ANP29 apr '12 19:35Aangepast op 29 apr '12 23:29

Marge Juve met Milan blijft 3 punten

Mirko Vucinic. EPA
Mirko Vucinic. EPA

ROME (ANP) - Juventus heeft in de Serie A zijn voorsprong van 3 punten op concurrent AC Milan behouden. De koploper uit Turijn won bij de aanstaande degradant Novara overtuigend met 4-0 door onder meer twee treffers van Mirko Vucinic.

De Serviër maakte in de 65e minuut plaats voor Eljero Elia, die zowaar weer eens mee mocht met de selectie. De eindstand prijkte op dat moment al op het scorebord. Marco Boriello en Arturo Vidal maakten de andere goals.

Milan versloeg, eveneens in een uitwedstrijd, Siena met 4-1. Zlatan Ibrahimovic trof tweemaal doel. Antonio Cassano opende de score. Dat was zijn eerste goal in een half jaar. Begin november onderging de aanvaller een hartoperatie. Mark van Bommel speelde de hele wedstrijd en kreeg geel. Urby Emanuelson en Clarence Seedorf waren niet meegekomen naar Siena.

Strijd om derde plaats

Internazionale heeft Wesley Sneijder terug en won opnieuw, ditmaal voor eigen publiek van nummer laatst Cesena: 2-1. Dat ging uiterst moeilijk. De bezoekers, die al even weten dat ze volgend seizoen in de Serie B spelen, kwamen na een klein uur zowaar op voorsprong. Die hield niet lang stand. Joel Obi maakte gelijk, waarna invaller Mauro Zarate de winnende treffer binnen kopte.

Met dank aan Udinese en AS Roma doet Inter plotseling weer volop mee in de strijd om de belangrijke derde plaats en kans op voetbal in de Champions League. Udinese versloeg Lazio zondagavond met 2-0 door late doelpunten van Antonio di Natale en Roberto Pereyra. Roma, zonder de geblesseerde doelman Maarten Stekelenburg hield Napoli op 2-2.

Napoli, Udinese, Inter en Lazio hebben nu alle 55 punten. Juventus (77) en Milan (74) zijn met nog drie duels te gaan onbereikbaar.

Gerelateerde artikelen