ANP24 nov '12 11:23

Andreu: Armstrong is de duivel

NEW YORK (ANP) - Met hun getuigenissen hadden Frankie en Betsy Andreu een belangrijke rol in de ontmaskering van Lance Armstrong. De familie Andreu was er in 1996 bij toen de Amerikaanse wielrenner, in een ziekenhuis vechtend tegen teelbalkanker, aan een dokter bekende diverse verboden stimulerende middelen te gebruiken. ,,Lance is niet een goed mens dat slechte keuzes maakt, hij is de duivel in hoogsteigen persoon'', zei Betsy Andreu zaterdag in een interview in de Volkskrant.

Frankie Andreu maakte jarenlang deel uit van de US Postal-ploeg van zevenvoudig tourwinnaar Armstrong en is een van de belangrijke getuigen in het onthullende onderzoek van het Amerikaanse antidopingbureau Usada. Zijn vrouw voerde jarenlang een verbale strijd uit met Armstrong en wordt door velen gezien als degene die de val van de Texaan heeft ingezet.

,,Veel mensen noemen me een held. Ik voel me daar vreselijk ongemakkelijk bij. Het enige wat ik heb gedaan, is de waarheid vertellen'', aldus Andreu. ,,Ik ben niet geobsedeerd om Lance Armstrong ten val te brengen; ik ben geobsedeerd om mijn naam te zuiveren. Hij heeft mijn naam door het slijk gehaald.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen