ANP26 nov '12 15:03

'Lagere opening Wall Street'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen maandag waarschijnlijk lager openen. Beleggers lijken wat winsten te gaan nemen na de sterke koerswinsten van vorige week. De aandacht blijft gericht op de onderhandelingen in Washington over de dreigende begrotingscrisis en de gesprekken in Brussel over Griekenland.

De detailhandelsbedrijven zullen naar verwachting opnieuw in de belangstelling staan. De maandag na Thanksgiving Day staat bekend als 'Cyber Monday', waarop veel Amerikanen op zoek gaan naar koopjes op het internet.

Uit cijfers van onderzoeksbureau comScore bleek dat Amerikanen ook op 'Black Friday', de dag die traditioneel geldt als het startpunt voor de kerstinkopen, steeds meer aankopen via internet doen. De internetverkopen liepen dit jaar op zwarte vrijdag voor het eerst op tot meer dan 1 miljard dollar. Daarmee lagen de internetverkopen bijna een kwart hoger dan vorig jaar.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen tussen 0,3 en 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street sloot vrijdag tijdens een verkorte handelssessie voor de vijfde dag op rij hoger. De Dow-Jonesindex eindigde 1,4 procent in de plus op 13.009,68 punten.

Gerelateerde artikelen