ANP20 nov '12 14:32

Alderweireld fit voor Borussia Dortmund

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Toby Alderweireld is woensdagavond op tijd fit voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen Borussia Dortmund in de Champions League. De centrale verdediger trainde dinsdag weer volledig mee met zijn ploeggenoten. Hij had geen last meer van de liesblessure die hij anderhalve week geleden tijdens de uitwedstrijd bij PEC Zwolle opliep.

,,Het voelt goed'', verklaarde Alderweireld na de oefensessie. ,,Misschien had ik zaterdag ook wel tegen VVV-Venlo kunnen spelen. Maar we wilden gewoon geen enkel risico nemen. Dit zijn wedstrijden die je niet wil missen. Ze hebben met Robert Lewandowski een geweldige spits. Ik moet er voor zorgen dat hij weinig kans krijgt om dat te laten zien.''

Voor de geblesseerde Ryan Babel, Kolbeinn Sigthorsson, Thulani Serero en Nicolai Boilesen komt het duel met de kampioen van Duitsland nog te vroeg. Kenneth Vermeer was zondag al hersteld van een griepje dat hem twee dagen op bed hield.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander en Blind; De Jong, Poulsen en Schöne; Boerrigter, Eriksen en Fischer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen