ANP5 apr '12 11:51

ING haalt Imtech van favorietenlijst af

AMSTERDAM (AFN) - ING haalt Imtech van de Benelux favorietenlijst af. Volgens de bank zal de woensdag aangekondigde bestuurswissel bij de technisch dienstverlener waarschijnlijk niet in goede aarde vallen bij beleggers.

ING-analist Thijs Hollestelle merkt op dat in 2010 al mogelijke nieuwe aandeelhouders van een belang afzagen omdat de kans op een bestuurswissel aanwezig was. Hollestelle benadrukt dat er op dit moment veel onzekerheid is over de opvolging van topman René van der Brugge in 2013 en cfo Boudewijn Gerner in 2014.

Ook is er door de mededeling van woensdag onduidelijkheid over de uitbreidingsstrategie van Imtech en de doelstellingen voor 2015, vindt de analist. De succesvolle overnamestrategie en de reputatie die Imtech inmiddels heeft opgebouwd op de Europese duurzame bouwmarkten is volgens hem nauw verbonden met Van der Bruggen en Gerner.

'Buy'-waardering

ING blijft wel de 'buy'-waardering voor Imtech hanteren.

Beleggers leken woensdag inderdaad voorzichtigheid te betrachten rond Imtech. Het aandeel noteerde rond 11.45 uur 1,5 procent lager op 22,65 euro. De MidKap-index stond 0,7 procent in de min.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen