ANP13 aug '12 17:33Aangepast op 13 aug '12 19:14

Nieuwe verdachte vast na Stadhuispleinrellen

ROTTERDAM (ANP) - Enkele uren nadat de politie foto's van verdachten van de rellen op het Stadhuisplein in Rotterdam op de website had gepubliceerd, heeft zich een 29-jarige Rotterdammer op het politiebureau gemeld. Hij is aangehouden als een van de verdachten van de rellen in de nacht van 25 op 26 juli.

Dat meldde de politie maandag. In totaal staan er sinds maandagmiddag foto’s van 13 verdachten op de website politie-rotterdam-rijnmond.nl. ,,De foto’s die nu zijn gepubliceerd, komen uit het cameramateriaal dat het onderzoeksteam ter beschikking heeft. Uit de camerabeelden blijkt welke strafbare feiten de verdachten hebben gepleegd’’, aldus de politie.

Maandagmorgen hield de politie al een 27-jarige verdachte uit Den Haag aan. Kort na de rellen deed hij bij de politie aangifte van een beroving tijdens de ongeregeldheden. ,,Rechercheurs konden dit terugvinden op de beelden. Maar zij zagen ook dat hij zich korte tijd later zelf schuldig maakte aan openlijke geweldpleging’’, aldus de politie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen