ANP3 sep '12 08:23

Japanse beurs sluit lager

TOKIO (AFN) - De beurs in Tokio is maandag na een grillige handelssessie met verlies gesloten. De Japanse beurs toonde eerder op de dag nog een herstel, waarbij de hoop op verdere steunmaatregelen van Peking werd gevoed door zwakke Chinese industriecijfers. Richting het slot werd de koerswinst echter weer uit handen gegeven. De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,6 procent lager op 8783,89 punten.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek maandag dat de inkoopmanagersindex van de Chinese industrie in augustus op het laagste niveau sinds maart 2009 is uitgekomen. Afgelopen weekeinde toonden cijfers van de Chinese overheid al aan dat de bedrijvigheid in de Chinese industrie vorige maand voor het eerst sinds november 2011 is gekrompen. De cijfers suggereren dat de op een na grootste economie van de wereld ook in het derde kwartaal flink is afgekoeld.

De andere beurzen in het Verre Oosten wisten maandag wel kleine winsten te boeken. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 0,4 procent in de middaghandel en de Kospi in Seoul klom ook 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,2 procent bij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen