ANP12 jun '12 15:08

'Wall Street opent hoger'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen dinsdag naar verwachting hoger openen. Beleggers zullen de ontwikkelingen in Europa, waar de rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties weer flink oplopen tot kritieke niveaus, scherp in de gaten houden.

Op macro-economisch gebied werd voorbeurs bekendgemaakt dat de Amerikaanse importprijzen in mei conform verwachting met 1 procent zijn afgenomen. Het was de sterkste prijsdaling in 2 jaar. De exportprijzen lieten voor het eerst sinds december 2011 een daling zien en zakten met 0,4 procent. Economen hadden gerekend op een afname met 0,1 procent.

Chipmaker Texas Instruments zal mogelijk in de belangstelling nadat het bedrijf maandag nabeurs de winstverwachting voor het tweede kwartaal vernauwde. Ook netwerkapparatuurmaker Juniper Networks zal mogelijk reageren op de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard dollar.

TomTom

Het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom liet weten een overeenkomst te hebben gesloten met de Amerikaanse technologiereus Apple voor de levering van kaarten en aanverwante informatie. Apple maakte eerder al bekend dat de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS zal worden uitgerust met een eigen kaartenprogramma. Voorheen maakte de iPhone-maker gebruik van de kaarten van Google.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,4 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street waren maandag niet onder de indruk van het reddingsplan voor de Spaanse banken. De Dow-Jonesindex sloot 1,1 procent lager op 12411,23 punten. Technologiebeurs Nasdaq verloor 1,7 procent tot 2809,73 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen