ANP16 feb '12 15:03

'Wall Street opent vlak'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen donderdag naar verwachting vlak tot licht hoger openen. Beleggers putten moed uit beter dan verwachte cijfers over de Amerikaanse banen- en huizenmarkt. Een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's en de onzekerheid over het tweede steunpakket voor Griekenland zorgen daarentegen voor terughoudendheid.

Moody's liet weten de kredietstatus van meer dan 100 banken wereldwijd onder de loep te nemen en mogelijk te zullen verlagen. Onder de Amerikaanse banken geldt de waarschuwing voor JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Morgan Stanley.

Voorbeurs werd bekendgemaakt dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten onverwacht is afgenomen tot het laagste niveau in bijna 4 jaar tijd. Ook bleek dat het aantal in aanbouw genomen huizen sterker dan verwacht is toegenomen.

General Motors

Een halfuur na opening wordt nog de Philly Fed-index bekendgemaakt, een indicator van de industriële bedrijvigheid in de regio Philadelphia.

Aan het bedrijvenfront bracht General Motors de kwartaalcijfers naar buiten. De Amerikaanse automaker behaalde in het vierde kwartaal een nettowinst van 500 miljoen dollar, onveranderd ten opzichte van een jaar eerder. Het winstcijfer was beneden verwachting. Sterke resultaten op de Noord-Amerikaanse markt werden overschaduwd door teleurstellende cijfers in het buitenland.

De openingsindicatoren wijzen op een vlakke opening voor de Dow-Jonesindex en een 0,1 procent hogere opening voor de Nasdaq. Woensdag sloten de beurzen op Wall Street in mineur door berichten dat de verstrekking van de noodsteun mogelijk vertraging oploopt. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager en de Nasdaq leverde 0,6 procent in.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen