ANP8 aug '12 15:54

Vooruitblik: 'Meer duidelijkheid van Fugro'

ANP
ANP

LEIDSCHENDAM (AFN) - Bodemonderzoeker Fugro heeft het afgelopen halfjaar de omzet en de winst flink zien stijgen, zo voorspellen analisten. Het bedrijf opent vrijdag 10 augustus voorbeurs zijn boeken over het eerste halfjaar van 2012.

Gemiddeld rekenen zeven analisten op een omzetstijging van 13 procent tot 1,3 miljard euro en een stijging van de nettowinst met 18 procent tot 118 miljoen euro.

Het Center for Financial Research & Analysis (CFRA), een forensisch accountant uitte onlangs in een rapport zijn zorgen over ,,de houdbaarheid van de inkomsten'' van Fugro. Fugro heeft beloofd vrijdag in te gaan op dat rapport. Het CFRA wijst erop dat er in 2010 en 2011 in toenemende mate kosten geactiveerd zijn voor het opzetten van zijn bibliotheek met seismische data.

,,We waarschuwen beleggers dat, tenzij de omzet in de toekomst stijgt, de marges onder druk komen te staan doordat de geactiveerde onderzoekskosten geamortiseerd moeten worden'', aldus het CFRA. Het bureau denk dat Fugro de analistenverwachting voor 2012, van een winst per aandeel van 4 euro, niet gaat halen, en wijst op de toenemende belastingdruk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen