ANP21 nov '12 15:54Aangepast op 21 nov '12 16:57

Beurzen bewegen amper

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. De stemming bleef terughoudend na het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,1 procent hoger op 326,28 punten. De MidKap-index stond 0,1 procent lager op 508,38 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,1 en 0,4 procent.

,,Het is opvallend rustig op de beurzen. We hadden wat meer vuurwerk verwacht na het uitstel van een akkoord over Griekenland'', aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

Geen akkoord

De ministers van Financiën van de 17 eurolanden wisten in de nacht van dinsdag op woensdag geen akkoord te bereiken over de uitbetaling van de volgende termijn aan noodsteun aan Griekenland. Maandag 26 november komen de ministers weer bij elkaar. Volgens de Duitse bondskanselier Angela Merkel bestaat er een kans dat de eurolanden het dan wel eens zullen worden.

Hoewel de graadmeters per saldo nauwelijks van hun plaats kwamen lieten enkele individuele aandelen wel flinke uitschieters zien. Zo werd het recent zwaar afgestrafte aandeel van telecomconcern KPN weer opgepikt en voerde met een plus van ruim 6 procent de AEX aan.

Grootste daler

Randstad was de grootste daler onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een min van 5 procent. De uitzender waarschuwde onverminderd last te hebben van de moeilijke economische omstandigheden. Het dividendbeleid en de winstdoelen werden daardoor aangepast. Randstad gaf verder aan dat de omzet in Europa in oktober verder is gedaald.

In de MidKap behoorde Imtech tot de grootste stijgers met een plus van bijna 2 procent. De technisch dienstverlener stelde in reactie op mediaberichten en de scherpe koersval van dinsdag vast te houden aan zijn doelstellingen voor 2012 en de meerjarige groeiplannen.

USG People

Detacheerder Brunel en uitzender USG People waren de grootste dalers in het middensegement met minnen van 2,7 en 1,5 procent na het slechte nieuws van concurrent Randstad.

De euro was 1,2818 dollar waard, tegen 1,2810 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 87,44 dollar per vat. Brentolie klom 1,1 procent tot 110,97 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen