ANP17 dec '12 08:27Aangepast op 17 dec '12 09:37

Boskalis verhoogt bod op Dockwise

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis heeft het bod op maritiem dienstverlener Dockwise verhoogd. Dat werd maandag bekendgemaakt. De baggeraar verhoogde het bod van 17,20 euro per aandeel naar 18 euro per aandeel.

Dockwise stelde in een reactie dat de verhoging met 5 procent nog altijd te laag is. Het bedrijf wordt met het bod gewaardeerd op 714 miljoen euro. Grootaandeelhouder Project Holland Beheer, dat een belang heeft van 7,4 procent in Dockwise, heeft zijn stukken onherroepelijk toegezegd.

Boskalis heeft tot nu toe al meer dan 72 procent van de aandelen Dockwise in bezit. Ook Hal Investments (32 procent) bood zijn stukken al aan, terwijl Boskalis in de markt al circa 33 procent verwierf. Vanwege het grote belang waarover Boskalis al kan beschikken, zal het bod geen minimale acceptatievoorwaarde bevatten. Doorgaans worden overnamebiedingen gestand gedaan als 95 procent van het aandelenkapitaal is aangemeld.

Overnameprooi

Boskalis bracht zijn oorspronkelijke bod uit op 26 november en ging daarna in gesprek met de top van Dockwise. Het bedrijf uit Papendrecht wil met zijn beoogde overnameprooi in gesprek blijven om uiteindelijk de steun en de aanbeveling van het bestuur van Dockwise te krijgen voor het bod. Ook Dockwise wil blijven praten, over de voorwaarden van het bod en het verzoek van Boskalis om in de boeken van het bedrijf te kijken.

Het definitieve bod wordt pas uitgebracht als Boskalis de bevestiging van betrokken banken heeft dat de financiering beschikbaar is. Het bod wordt betaald met een combinatie van beschikbare middelen, nieuwe leningen en met de opbrengst van een aandelenemissie. Boskalis stelt dat zijn 'relatiebanken' grote belangstelling hebben om het bedrijf een lening te verstrekken. Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering op 10 januari 2013 zal het bedrijf om toestemming vragen voor de aandelenemissie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen