ANP27 dec '12 08:58Aangepast op 27 dec '12 09:34

India worstelt met groeidoelen

EPA
EPA

NEW DELHI (AFN/AFP) - India zal de komende jaren moeite hebben om aan de eigen doelen voor economische groei te voldoen. Dat stelde de premier van het land, Manmohan Singh, donderdag.

India wil in de periode tot en met 2017 gemiddeld een groei van 8 procent per jaar bewerkstelligen. Dit boekjaar valt de groei naar verwachting echter terug tot iets minder dan 6 procent. Het doel voor de komende jaren is daardoor ,,ambitieus'', stelde Singh.

Volgens hem wordt de groei vooral bemoeilijkt door de slechte infrastructuur in India. ,,Een betere infrastructuur is de beste garantie voor snelle groei'', aldus Singh. Hij wees daarbij op de slechte staat van veel wegen, spoorlijnen en havens in het land, die het transport en de productie vertragen.

Volgens de Indiase regering is een jaarlijkse groei van circa 10 procent noodzakelijk om de snelgroeiende bevolking van genoeg banen te voorzien. De regering van Singh heeft de afgelopen maanden een reeks maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat de investeringen in India toenemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen