ANP31 okt '12 03:34

Telecomveiling van start

ANP
ANP

DEN HAAG (AFN) - Telecombedrijven in Nederland maken zich op voor een belangrijke veiling van mobiele frequenties, die woensdag van start gaat en naar verwachting enkele weken zal duren. De veiling, georganiseerd door het Agentschap Telecom, kan de telecommarkt flink overhoopgooien.

De gsm-frequenties (900 en 1800 MHz) zijn nu in het bezit van KPN, T-Mobile en Vodafone. Ook de extra frequentieruimte die vrijkomt in de 800 MHz band wordt dan meegenomen, waarbij er ruimte is gereserveerd voor nieuwkomers op de markt voor mobiele telefonie en internet. In totaal doen er vijf spelers mee. Wie dat zijn is niet bekendgemaakt, maar de drie gevestigde spelers zullen daar in ieder geval deel van uitmaken. Daarnaast zijn Tele2 en de samenwerkende kabelaars UPC en Ziggo de meest genoemde namen.

Uit recente veranderingen op de Franse markt blijkt dat een nieuwe speler een volwassen telecommarkt flink kan opschudden. Iliad wist daar dit jaar onder de merknaam Free met agressieve prijsvoering in 6 maanden tijd een marktaandeel van 5,4 procent te verwerven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen