ANP19 aug '12 16:49

ADO Den Haag ontsnapt aan blamage

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag is zondag voor eigen publiek ontsnapt aan een blamage. De ploeg van trainer Maurice Steijn speelde tegen RKC Waalwijk de laatste 25 minuten met een man meer, maar kwam in de slotfase voor de tweede keer op achterstand door Teddy Chevalier. In blessuretijd redde Danny Holla een punt voor de thuisclub: 2-2.

RKC gokte in Den Haag vooral op de snelheid van Chevalier, de Franse spits die steeds op het randje van buitenspel loerde op zijn kansen. Chevalier verscheen al na 5 minuten oog in oog met doelman Gino Coutinho, maar schoot de bal tegen de Haagse keeper aan. Even later was het wel raak. Kevin Jansen raakte de bal op het middenveld knullig kwijt, waarna RKC er via Rodney Sneijder en Robert Braber razendsnel uit kwam. Braber legde de bal breed op de vrijstaande Chevalier, die vervolgens zijn eerste doelpunt in de eredivisie maakte: 0-1.

De Waalwijkers, die vorige week voor een stunt zorgden door PSV te verslaan, konden niet lang genieten van die voorsprong. Vito Wormgoor bracht ADO Den Haag met een prachtig doelpunt weer langszij. De verdediger volleerde de bal vanuit de lucht vol in de kruising: 1-1. Scheidsrechter Jeroen Sanders zorgde halverwege de eerste helft voor een curieus moment. De jonge arbiter wees in de eerste instantie resoluut na de stip na een duel tussen aanvaller Florian Jozefzoon van RKC en diens bewaker Aaron Meijers, die bovendien geel kreeg. Na overleg met zijn grensrechter besloot Sanders de strafschop voor RKC echter in te trekken en een vrije trap te geven aan ADO.

Beide ploegen slaagden er in het snikhete Den Haag lange tijd niet in voor veel spektakel te zorgen. RKC moest net als vorige week tegen PSV de wedstrijd met tien man uitspelen. Sigourney Bandjar kreeg in de 67e minuut zijn tweede gele kaart van Sanders en moest met rood vertrekken. Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. Met een man minder leken de Waalwijkers toch de winst te pakken toen Chevalier in de 89e minuut opnieuw scoorde. Holla bracht ADO echter alsnog langszij (2-2).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen