ANP30 okt '12 09:37

'Solide resultaten TomTom'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft in het derde kwartaal solide resultaten afgeleverd, ondanks de zwakke automarkt. Dat stelde analist Martijn den Drijver van SNS Securities dinsdag.

De omzet is wat lager dan de consensus, maar wel in lijn met de prognose van SNS. Het onderdeel Consumer deed het volgens Den Drijver beter dan verwacht. Automotive werd harder geraakt dan voorzien door de lagere productie van Renault en Fiat.

De brutomarge van 55 procent is volgens Den Drijver ruim beter dan verwacht. De operationele uitgaven lagen met 118,5 miljoen euro een stuk lager dan voorzien. Vooral aan marketing en onderzoek en ontwikkeling is minder uitgegeven.

Geen commentaar

Zoals verwacht gaf TomTom geen commentaar op een recent rapport van Den Drijver zelf, waarin hij een scenario schetste waarin het management TomTom van de beurs haalt, met financiële hulp van Apple.

SNS handhaaft zijn koopadvies voor TomTom. Dinsdag om 9.25 uur noteerde het aandeel 1,6 procent lager op 3,79 euro, bij een 0,5 procent hogere MidKap.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen