ANP6 apr '12 08:02

Recordwinst voor elektronicagigant Samsung

EPA
EPA

SEOUL (AFN) - Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung Electronics heeft in het eerste kwartaal naar verwachting een recordwinst behaald van 5,8 biljoen won (3,9 miljard euro). Dat blijkt uit voorlopige cijfers die Samsung vrijdag naar buiten bracht.

De bedrijfswinst van Samsung viel daarmee bijna twee keer zo hoog uit als in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet steeg tot omgerekend 30 miljard euro. Samsung gaf geen toelichting op de cijfers, maar volgens analisten profiteerde het concern vooral van een sterke verkoop van smartphones en tablets. De verkoop van smartphones, mobieltjes en tablets van Samsung in het afgelopen kwartaal wordt geschat op 44 miljoen stuks.

Samsung is met een beurswaarde van 146 miljard euro het duurste technologieconcern van Azië. Het bedrijf is de op een na grootste fabrikant van mobieltjes en smartphones ter wereld, na Nokia. Samsung produceert ook breedbeeldtelevisies en geheugenchips. Het concern maakt op 27 april definitieve cijfers over het eerste kwartaal bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen